Over de Komkommertijd

In deze hele drukke maatschappij waar informatie sneller dan ooit wordt doorgegeven heeft de media in het algemeen en de krant specifiek een rol aangenomen van verschaffer van (zogenaamde) objectieve en actuele informatie die van belang zou zijn voor een ieder. Hierbij wordt er veel te veel gekeken naar de ‘algemene mens’ en is er te weinig tot geen ruimte voor de persoonlijke werelden en verhalen van het individu.

En als er soms ruimte is voor persoonlijke verhalen dan gaat het voornamelijk over mensen met succes. Iemand word ‘ontdekt’, de pers schrijft erover, het is actueel, elke krant kopieert het net een beetje anders, het is vermakelijk om te lezen, en dan snel weer door. Want deze mensen met succes zijn ook zo weer verdwenen, dan zijn ze niet interessant meer. Dit is iets waar wij het helemaal niet mee eens zijn, waarom alles zo snel, oppervlakkig, populair en actueel?

Zo is het idee ontstaan om zelf een krant en blog te beginnen voor tijdloos, langzaam en eigen nieuws. Er zijn genoeg mensen die misschien geen succes hebben of daar geeneens mee bezig zijn, maar wel hele mooie dingen creëren. De Komkommertijd staat open voor alles en iedereen die zijn of haar verhaal wilt vertellen in woord en/of beeld. Het kunnen grappige verhalen zijn, bijzondere interviews, rare rijm, getekende illustraties, mooie foto’s, gekke kunstwerken, verzin het maar. Zo ontstaat er een krant waarbij er geen regels zijn wat betreft actualiteit, populariteit en snelheid. Het is dus geen krant welke gevuld wordt door een vast gezelschap, maar een open platform door en voor de mensen zelf.

Ben je zelf geïnteresseerd in meedoen kun je hier verder lezen. Verder is er hier een lijst te vinden van alle Komkommers welke ons tot nu toe helpen deze krant te vullen. Natuurlijk kan je ook gewoon van de Komkommertijd genieten. We zijn hard aan het werk aan manieren om de krant te distribueren – en mensen de mogelijkheid te gunnen om de Komkommertijd op papier te kopen of om zich te abonneren. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je niks missen van de Komkommertijd, schrijf je in op de maillijst – stuur een mailtje naar: maillijst@dekomkommertijd.nl.
Voor vragen of opmerkingen mail ons op: redactie@dekomkommertijd.nl