De Komkommers

 

De Komkommertijd is geen éénmansactie maar komt tot stand met de hulp van een bonte verzameling aan creatievelingen, kunstenaars, tekenaars, schrijvers, dromers en poëten. Zonder deze mensen zou de Komkommertijd niet zijn wat deze is. Op deze plek kunnen onze komkommers zich aan jullie voorstellen, iets over zichzelf vertellen en waar ze zich verder mee bezig houden, inclusief doorlinks zoals het internet betaamt.

 

Vera Verseput:
Omdat ik elke dag de ‘echte’ krant lees en het meestal maar eenzijdige, voorspelbare verhalen vind, dacht ik dat kan ook heel anders. Zo leek het me leuk een krantje te maken met mensen die een passie hebben voor iets en dit allemaal kunnen laten zien. Ongeacht of je nu succes hebt met wat je maakt of niet, iedereen mag iets toevoegen.

Nu ik deze krant ben begonnen heb ik een enorme sprong in mijn carrière gemaakt, van postbezorger naar eindredacteur. Een taak met heel erg veel verantwoordelijkheden, nu moest ik dus ook mijn baantje bij de post opzeggen en ben ik volop bezig met tekenen, ontwerpen en schrijven voor de Komkommertijd. Naast de Komkommertijd illustreer, animeer en ontwerp ik als freelance illustrator.

Meer illustraties en informatie op:
http://www.veraverseput.nl
http://veraverseput.blogspot.nl/

Rick van der Ree:
Ik ben samen met Vera eindredacteur van de Komkommertijd. Iedere uitgave zal ik een vaste bijdrage leveren in de vorm van een column over woorden die verdwenen zijn uit de Nederlandse taal. Daarnaast heb ik samen met Vera de website voor de krant opgezet en zal ik mij inzetten waar mogelijk voor de rest van de krant.

In het dagelijks leven werk ik als freelance IT-er, maar mijn echte passie ligt in het maken (produceren, opnemen, uitvoeren – solo danwel met mensen samen) van verschillende soorten muziek – waarbij ik zelf uit de meer eclectisch electronische hoek kom. Verder heb ik een grote liefde voor veel verschillende vormen van kunst; en deze krant is dan ook een mooi project om mezelf breder in te zetten en uitstapjes te maken naar andere vormen van artistieke uiting.

Mijn muzikale solo project: ElectRick is te vinden op:
https://soundcloud.com/electrickcloud
https://www.facebook.com/pages/ElectRick/114552115246316?fref=ts

Verder timmer ik ook aan de weg met mijn band Tailor Birds:
http://tailorbirds.bandcamp.com
https://www.facebook.com/tailorbirdsmusic

Wiebe Radstake:

Wiebe Radstake:
Een fantastisch iets om aan mee te doen zo’n komkommerkrant, ik hoop dat de Komkommertijd ver gaat komen (zat zelf te denken aan een afzetgebied zo tussen Oostende en Delfzijl ongeveer). Tekstjes schrijf ik altijd al, zomaar, soms voor m’n band Zinkzand soms gewoon voor iemand en zo’n stukje stuur ik dan op per post of per flessenpost. Ik speel verder in Contrabas en Gitaar in de band Zinkzand (www.zinkzand.nl) en heb de kunstacademie in Rotterdam gedaan (autonome richting). Daarnaast heb ik altijd veel gevaren op zeilschepen in Zeeland en later ook op het Wad. In de zomer vaar ik altijd met de bruinevloot over de nederlandse wateren. In de winter van 2013-2014 zal ik meevaren op de Tres Hombres. Dit schip zal 2 keer de Atlantische oceaan oversteken om onder andere rum te halen. Mijn reisverslagen zal ik naar de Komkommertijd sturen. Op de zeer overzichtelijke site www.wieberadstake.nl kun je verder rondkijken mocht je willen.

Jaap Verseput:
Graag wil ik voor de Komkommerkrant columns schrijven.

De afgelopen vijf jaar heb ik voor de lokale krant de Wereld Regio (Schouwen-Duiveland) elke maand een column geschreven maar ben daar in September 2012 mee gestopt. Op den duur zag ik in elke gebeurtenis en alles wat me overkwam en meemaakte een kort verhaal. Mijn leven hing ervan aan elkaar. Dat was vooral heel positief, het leek wel of ik daardoor bewuster leefde en heel alert was op kleine, maar ook grote en filosofische waarnemingen. Ben er mee gestopt om weer ruimte te maken voor “iets anders” maar ook voor anderen. Dat “iets anders” is dan de Komkommerkrant die mij de ruimte geeft voor een nieuwe serie.

Zal proberen om bij elke column ook een bijbehorende korte film, foto’s of geluiden te maken. Het mooie van deze nieuwe krant is dat hij vanuit een digitaal perspectief wordt gemaakt. Zo kan je experimenteren met beeld en geluid bij de teksten. Dat is wat ik nogal mis bij de traditionele kranten die op digitaal overstappen, dat zijn de gewone papieren kranten puur per pagina gedigitaliseerd. Ik mis de links, het doorklikken naar ander informatie bronnen, films, geluiden, tekeningen, extra foto’s in de artikelen. Pas met het toepassen van alle nieuwe mogelijkheden wordt een digitale krant een wezenlijk andere ervaring dan de traditionele krant. Je zou kunnen zeggen: daar heb je dan toch Facebook, sites of blogs voor. Facebook vind ik oppervlakkig en een site bezoek je alleen voor specifieke informatie. De Komkommerkrant zal wellicht een beetje op een blog lijken, maar dan wel een blog gemaakt door een groep mensen speciaal voor haar geïnteresseerde abonnees. Vind het een genoegen om mee te doen aan dit experiment.

Jaap Verseput, akkerbouwer, festival organisator, film, muziek en geluid maker
http://www.facebook.com/jaap.verseput
http://www.picknickeiland.nl: Informatie over picknickeiland + festival impressies
http://www.youtube.com/picknickeiland: Ongeveer 90 films met veel eigen werk
https://www.facebook.com/groups/336789719714501/: Kaviaar – Filmmuziek + hemelse en psychedelische underground

Niek de Jonge:
Ik vind het geweldig om een column te schrijven voor De Komkommertijd. Een krant met persoonlijke verhalen van alledaagse mensen zoals jij en ik. Een krantje dat je kan openslaan om te lezen over de interesses, ambities en inspiraties van je directe medemens. En als je even een tijdje weg bent hoef je helemaal niets te missen want het is gewoon tijdloos!

In de afgelopen tien jaar ben ik verslaafd geraakt aan klimmen. Een fantastische bezigheid dat mij fysiek en mentaal enorm uitdaagt. Helaas is Nederland niet het meest geschikte land om de bergsport te beoefenen. Maar gelukkig ben ik niet vies van reizen en ben ik inmiddels al op ontzettend veel mooie plekken geweest. Zo mooi, ruig, pittoresk en afgelegen dat hier ook mijn passie voor fotografie is ontstaan.

Mijn bijdrage aan de krant bestaat uit een soort foto-column waarin ik een foto bespreek uit mijn collectie. Wanneer en waar is de foto gemaakt? Waarom heb ik de foto gemaakt en hoe voelde ik mij op dat moment? En misschien wel het belangrijkste: welke herinnering heb ik aan dat moment overgehouden. Want herinneringen zijn mooi. Die pakt niemand meer van je af. Herinneringen zijn tijdloos totdat je ze vergeet. En dan blader ik gewoon weer even door mijn foto-collectie 🙂

Zie hier mijn website: www.niekdejonge.nl
Een blog over mijn klimavonturen probeer ik bij te houden op niek.verticald.net.

 

Verder hebben de volgende Komkommers ook meegewerkt aan onze krant: Steven Verseput, Rowan van As, Chrisje Maaskant, Marien Meijer, Sarah Pink, Kleine Hex. Dank jullie allemaal voor het mogelijk maken van de Komkommertijd!