Komkommertijd Vluchtig benefiet feest

0

May 15, 2017 by Rick


‘Ik zal hier toch een keer wegmoeten’

0

May 12, 2017 by Rick

Terwijl we alle inzendingen verwerkt hebben, en de krant klaar aan het maken zijn om naar de drukker te sturen… Nog een voorproefje, deze maal van een nieuwe komkorrespondent Brechtje Keulen.


Paardenpoot

0

May 2, 2017 by Rick

Ja ja, het lange wachten is voorbij! Wij zijn druk bezig met de 4e editie van de Komkommertijd printklaar te maken. Tot de krant uitkomt, en we een vette release party hebben, een aantal voorproefjes van de aankomende editie.

Deze eerste voorproef is van onze verse nieuwe redactie lid Annuska Kooij.

We zijn snel terug met meer info over de aankomende krant en het feest.


DE GROTE KOMKOMKOMBACK

0

March 14, 2017 by Rick

Na drie jaar vonden we het weer de hoogste tijd… voor een Komkommertijd. Het thema zal zijn ‘Vluchtig’. Na onze langgerekte, langzame, onbewogen periode komen we terug met een vluchtige editie. Zoals altijd mag iedereen verhalen, poëzie, gedichten, artikelen, belevingen, kunstwerken, verfschilderijen, tekeningen, inleveren. Met het thema Vluchtig. Hoe meer onzin, hoe meer vreugd!
De deadline voor jullie creaties is 1 april en dat is geen grap. We gaan de krant laten drukken bij de stencil zolder, (voor raar en goedkoop drukwerk). Voor de visuele mensen, houdt er rekening mee dat de krant in twee kleuren wordt gedrukt, de kleurencombinatie zal per pagina verschillen. Voor meer informatie stuur een mailtje of persoonlijk bericht. Voor het opsturen van je creatie, mail naar redactie@dekomkommertijd.nl
Voor meer informatie over de krant kijk op www.dekomkommertijd.nl

De opbrengst van de kranten gaat naar de vluchtelingen op de grens van Hongarije en Servië waar de AID delivery mission nu aan het helpen is. Meer informatie: https://aiddeliverymission.org/

Er zal ook een feest komen om de lancering van de vluchtige Komkommertijd te vieren en tevens een benefiet feest voor de AID, hier over snel meer.

Groet,

De Komkommerredactie


Doe je ook mee?

0

March 19, 2014 by Vera

komkommermettekst


Komkommer Cocktail

0

March 4, 2014 by Rick

Komkom jij deze donderdag ook een cocktail drinken op het Bladenbal? Speciaal voor het Bladenbal geven wij een gratis Komkommer cocktail weg bij iedere verkochte Komkommertijd!

Deze donderdag is de Komkommertijd aanwezig op het 10 jarig bestaan van het Bladenbal! Klik hier voor meer info.

Komkommer Cocktail

Komkommer Cocktail

Hmmmm jammie


De krant staat in de krant!

0

November 28, 2013 by Rick

In de krant


Franse vrouw zonder vader

3

November 24, 2013 by Vera

Het is onze goede vriend en Komkommer Wiebe gelukt. Hij mag meevaren met de Tres Hombres naar de Caribean. Hier nog een laatste berichtje aan wal van Wiebe vanuit zijn hostel in Lissabon, de avond voordat hij vertrok. Inmiddels vaart hij over de weide oceaan.

Wij zitten nu aan de witte wijn, wij dat zijn een franse vrouw van in de vijftig die net haar vader heeft verloren en daar om moet huilen en ik. Ik zeg dan dat het heel erg is en dat ze misschien nog een slokje wijn moet nemen, dan wordt ze weer vrolijk, misschien. Ze verteld allerlei verhalen over Parijs en over haar jeugd en over hoe het leven is. Ik vertel over hoe belangrijk het leven wel niet is en over mijn jeugd en over dat ik franse mensen maar drinkenbroers vind en dan schenk ik nog maar eens een witte wijn in. De franse vrouw heet Yolande en woont in Bretagne vlakbij de ouders van Ward en we mogen altijd langskomen als we willen (als we in de buurt zijn). Ik zeg dan dat ik dat heel aardig vind en dan geeft ze me haar emailadres en dan kijk ik naar een James Bond film die ondertussen vertoond wordt op het scherm in het hostel Yolande zegt dat ik wel moet opletten op het gesprek. Ze weet het niet zo goed, of het nu beter was in Frankrijk onder Sarkozy of onder Hollande, en dan zeg ik dat ik het ook niet zo goed weet. Zo gaat dat nou op reis. zo praat je dan in Lissabon, het is een koude avond, ik wil een dekentje voor mijn benen maar ben verder zielsgelukkig.

1412658_264443077013811_851298291_o


De Komkommertijd op papier

0

November 4, 2013 by Vera

Het is zover, de Komkommertijd is nu ook als papieren krant te koop!

De krant is op het moment op twee plekken te verkrijgen. In Rotterdam bij Hans Tweedehands, het overvolle platenwinkeltje in Rotterdam (achter Centraal Station, Provenierssingel 89 B) liggen zes exemplaren, dus wees er snel bij.

Voor de Zeeuwen is het krantje te koop bij de hele gezellige Boekwinkel Boven het Dal in Zierikzee (Poststraat 22, openingstijden donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur), daar zullen er genoeg te koop zijn.

Verder zijn er nu ook meerdere plaatsen in Rotterdam en ook in Amsterdam waar de Komkommertijd te koop is. (we hebben de Komkommertijd ook tussen de tijdschriften van de openbare bibliotheek van Amsterdam gelegd, maar ik weet niet hoe lang dat goed gaat)

Kijk op onze Papier Hier pagina voor een lijst met alle plaatsen.

Gedrukt


Radio Sputnik interview 2/2

0

October 11, 2013 by Vera

Zie hier het tweede deel van het interview wat Jaap Verseput heeft afgenomen met Martijn de Keijzer van Radio Sputnik met meer achtergrond over het radiostation.